dimecres, 7 de setembre del 2011

Festa Estellés a les Terres de l'Ebre

http://tavernespost.files.wordpress.com/2011/09/estelles.gif?w=500&h=361

Dissabte 17 de Setembre a les 21:30h

FESTA ESTELLÉS

sopar i recital amb poesia de Vicent Andrés Estellés

Al Restaurant l’Ardiaca, Campredó

Dissabte 17 de setembre, a les 21.30 hores, la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre organitzem la Festa Estellés a les Terres de l’Ebre, la qual tindrà lloc al restaurant L’Ardiaca, de Campredó (Baix Ebre).


Aquesta festa poètica es fa seguint la proposta de l’escriptor valencià Josep Lozano, tal com es fa a altres territoris dels Països Catalans on, durant el mes de setembre – mes en què va nàixer el poeta –, es realitzen sopars-recitals amb poesia d’Estellés.

La festa s’organitza a imatge dels sopars escocesos dedicats al poeta nacional d’Escòcia, Robert Burns (1759-1796), els “Burns suppers”, que se celebren des de fa més de dos-cents anys. Lozano ens explica el per què de la festa: Amb l’objecte d’instituir una celebració, de crear un nou recurs amb què cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima i defensar la nostra cultura i llengua d’una manera festiva i popular.

L’any passat va celebrar-se Festes Estellés a diferents poblacions com Alboraia, Alaquàs, Alginet, Barcelona, Benaguasil, Benicarló, Benimaclet, Benimodo, Burjassot, Canals, Cocentaina, Cullera, Dénia, Elx, Gandia, Guardamar, la Nucia, Manuel, Montserrat dels Alcalans, Otos, Picanya, Sant Joan d’Alacant, Sueca, Teulada, Torrent, València, Vandellós, Vilamarxant, Vic i Xàtiva. Hi van col·laborar escriptors i poetes com Núria Cadenes, Jaume Pérez Muntaner), cantautors (Miquel Pujadó, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Pep Botifarra, Xavi Sarrià) i músics (Josep Devesa, Ivan Balaguer i Marc Donate.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 - València, 1993) és conegut com al poeta del poble.

Programa:

21.30 Rebuda als participants al sopar i homenatge a la figura de Vicent Andrés Estellés per part del poeta Gerard Vergés.

22.00 Sopar d’homenatge a Estellés, amb productes de la terra.

23.00 Recitació de poemes d’Estellés per part dels i de les assistents i de poetes de les Terres de l’Ebre.

Durant tota la vetllada hi haurà a disposició de els persones assistents:

- Exposició de llibres de Vicent Andrés Estellés, cedits per la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i per particulars.

- Venda de llibres de Vicent Andrés Estellés, col·labora Llibreria La2 de Viladrich.

Per a apuntar-se al sopar: caldrà enviar un correu electrònic a omniumebre@gmail.com, el preu és de 15€.

Per a recitar: no cal inscriure's, tanmateix, si alguna persona vol preparar algun poema en concret, pot adreçar-se a emigdi@hotmail.com