dimecres, 7 de setembre del 2011

Germà Bel i el seu "Espanya, capital París" congrega mig centenar de persones a Tivenys.

El passat divendres 2 de setembre, l'economista Germà Bel va presentar el seu últim llibre, "Espanya, capital París. Tots els camins porten a Madrid", davant més de 50 persones al Centre d'Interpretació del riu de Tivenys.

Durant prop de dues hores i sota la mirada atenta del públic, Bel va desgranar un llibre que tot i parlar estrictament d'economia, ja compta amb la 7ena edició en castellà, la 3a en català i la 1era en anglès en breu. "He utilitzat les infrastructures com a excusa per a explicar un fet obvi com és la utilització per part de Castella i Espanya per a discriminar certes regions per tal d'afavorir la construcció nacional espanyola", així de clar explicava una realitat, nova per a ell que poc a poc i gràcies a la nombrosa bibliografia consultada ha anat donant forma a un llibre que no para de vendre's però ha aixecat certa polseguera entre algunes de les seues amistats. "El que he escrit no ha agradat a certa gent i ho entenc perquè no volen que s'expliqui".

Amb una explicació molt didàctica i planera, el públic va anar entenent com s'havien planificat les infrastructures a l'Estat espanyol des de la Guerra de Successió que acabà el 1714 amb la caiguda de Barcelona davant les tropes castellanes.

Finalment, i després d'una tertúlia amb el públic de prop d'una hora, Germà Bel va accedir a firmar in situ els llibres que el públic va poder comprar a la mateixa presentació.

L'associació cultural "camí de Sirga" es felicita pel bon nivell de l'autor i la bona rebuda per part de la població.

Propers actes: informació

El proper diumenge dia 11, l'Associació cultural "Camí de Sirga" organitza actes per a la Diada Nacional de Catalunya. Es realitzaran a la Terrassa de l'Era i seran:

- 20h: Xerrada "Òmnium Cultural en la construció nacional catalana", a càrrec de Dolors Querlt, Presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre i d'Emigdi Subirats, membre d'Òmnium.

- 21h: Sopar a la Terrassa. 15 euros no socis i 13 euros socis.

-22:30h: concert amb "Los Maleantes".

La reserva del sopar es farà a la Braseria del Riu, a la Terrassa de l'Era o al algun membre de l'Associació.