dilluns, 19 de setembre del 2011

èxit de la 1a Festa Estellés a les Terres de l’Ebre


Enllaç

Gran ambient a la primera Festa Estellés a les Terres de l’Ebre

Una cinquantena de persones participen en el sopar poètic que es va celebrar en homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés

Per segon any consecutiu, seguint la iniciativa de l'escriptor Josep Lozano, arreu dels Països Catalans s’han celebrat Festes Estellés en homenatge a Vicent Andrés Estellés. Enguany, per primera vegada, les Terres de l'Ebre també han participat en l'homenatge al poeta del poble, en l'acte organitzat per la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre.

Així, durant la nit del dissabte 17 de setembre, els més de cinquanta participants, van submergir-se en el món poètic de Vicent Andrés Estellés en el marc del Restaurant l’Ardiaca, a Campredó.

La vetllada va començar amb la introducció de la figura d’Estellés per part de l’escriptor Emigdi Subirats. Després del repàs a la seua figura i el context en el què va viure, es va donar pas al sopar amb plats i vins del territori, un tret característic comú en les desenes de festes que s’han realitzat enguany arreu del país.

En acabar, la Comissió va fer entrega del premi del concurs fotogràfic de la Marxa de Torxes per la Independència que es va fer el passat dissabte 10 de setembre. El guanyador en l’apartat de càmera fotogràfica va ser per a Lluc Ulldemolins, d’Alcanar, amb la foto titulada, ”Riu de foc”. El guanyador es va endur un lot de llibres de Vicent Andrés Estellés i el llibre de les Consultes per la Independència.

L’última part del sopar va començar amb la recitació del poema “Els amants”, per part d’Emigdi Subirats i Sílvia Panisello. Seguidament, persones de móns diversos com són el periodístic, de l’ensenyament o el literari van recitar una dotzena de poemes d’Estellés. Així, persones com Josep Villa, director d’Imagina Ràdio; Sisco Lahosa, director de l’IES Joaquín Bau; Manel Ollé, escriptor; i un llarg etcètera de persones, van portar al públic assistent a recordar la grandesa de l’anomenat “poeta del poble”.

Vista la bona acceptació de la Festa Estellés per part de les persones assistents, la Comissió 11 de setembre es va comprometre a fixar en l’agenda cultural de les Terres de l’Ebre aquest esdeveniment cultural per al proper any.

Sopar-festa Estellés, el Burns' supper català Entrada al bloc d'Emigdi Subirats