dimarts, 1 de setembre de 2009

Marxa de Torxes, roda de premsa de presentació

La vespra de la Diada s'ha organitzat una Marxa de Torxes i un acte reivindicatiu a Tortosa, amb jotes, gralles, dolçaines i l'actuació de Saragatona i Naia.

La lectura del manifest anirà a càrrec de Pere Pérez, sindicalista i treballador a l'empresa Antaix.

Amb el lema "ni estatuts ni constitució: autodeterminació", diverses entitats del territori han organitzat per segon any un Onze de Setembre de manera unitària, repetint la Marxa de Torxes a Tortosa i diversos actes coordinats a altres pobles.

Després de l'èxit dels actes organitzats per la Comissió Onze de Setembre de les Terres de l'Ebre l'any passat - commemorant els 300 anys de la caiguda en mans borbòniques de les Terres de l'Ebre - enguany s'ha volgut continuar amb el treball realitzat. La Marxa de Torxes se celebrarà el 10 de setembre al vespre i sortirà del Castell de la Suda fins al Mercat del Peix on hi haurà diversos parlaments i música popular.

La lectura del manifest anirà a càrrec de Pere Pérez, secretari del comitè d'empresa d'Antaix, representat els treballadors afectats per EROs; també hi haurà la intervenció de joves amazics que des de fa anys viuen a les Terres de l'Ebre i se sumen als actes sumant la lluita del seu poble; a nivell musical hi haurà les actuacions de Saragatona i del grup de música tradicional Naia (l'Horta). També participaran

Les entitats convocants han volgut posar l'accent sobre les retallades estatutàries, els pactes sobre el finançament i els límits que imposa la Constitució Espanyola, herència d'un règim feixista que fa justament 70 anys que va arribar a l'Ebre i que perdura, no només amb monuments sinó en molts aspectes de les nostres vides: a nivell polític, econòmic i social. El fet que el 2009 s'hagin complert 70 anys de la Batalla de l'Ebre servirà per a fer memòria històrica, denunciar l'herència del feixisme i homenatjar les persones que al llarg de la història han lluitat per les llibertats nacionals i socials dels Països Catalans. I reivindiquen la importància de la societat civil per a defensar el territori, els drets socials i nacionals dels Països Catalans, davant la poca valentia de la classe política.

A la comissió hi participen: Òmnium Cultural, l'Associació Cultural Soldevila (Campredó), Maulets de les Terres de l'Ebre, el Sinicat d'Estudiants dels Països Catalans (Terres de l'Ebre), el Casal Popular Panxampla (Tortosa), La Sirga (Tivenys), el Casal Popular del Sénia (Vinaròs), la Coordinadora Obrera Sindical - COS i el Casal Aixumara (Alcanar), què s'han incorporat enguany, i cal recordar que a Comissió queda oberta al teixit social de les nostres terres.

1 comentari:

Esther ha dit...

Benvolguts amics,

En primer lloc presentar-me, em dic Esther Ponsa i estic vinculada a la Marxa de Torxes de Vilafranca. Com probablement ja sabeu, hem engegat una campanya perquè totes les Marxes de Torxes que es facin per l'Onze de Setembre, sumin
com a Marxa de Torxes per la Independència, a nivell nacional. És per això que vam posar en marxa el web http://www.marxadetorxes.cat

Hem vist que també feu una Marxa aquest 11 de setembre i voldria suggerir-vos que us afegiu com a Marxa que suma per la independència, si ho creieu convenient, així us afegirem també, com les 7 capitals de comarca i 14 altres municipis que ja hi ha, a la web a l'apartat "On se'n fan" i posem també el vostre vincle.

Per la vostra informació, les que ja sumen per la independència són:

ARTESA DE SEGRE
BARCELONA
BERGA
BLANES
CALDERS
CARDEDEU
CASTELLBISBAL
ESPLUGUES DE LLOBREGAT
HOSTALRIC
LA CELLERA DE TER
LA ROCA DEL VALLÈS
MANRESA
MOLINS DE REI
MOLLERUSSA
OLESA DE MONTSERRAT
REUS
TERRASSA
TORDERA
TORREDEMBARRA
VILADA
VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Gràcies per la vostra resposta,

Ben cordialment,

Esther Ponsa

Podeu contactar-me a plansponsa@msn.com o bé a info@marxadetorxes.cat